Kinek megváltás a kiváltás? Más bankok jó adósait nyúlná le az Erste!

Pénzcentrum2009. szeptember 15. 05:40

Új termékkel bővült az Erste Bank mikrovállalati hiteltermékeinek köre, ugyanis a tegnapi napon bevezetésre került a Mikrovállalati Hitelkiváltó. Az új konstrukció azonban nem minden mikrovállalkozó kiváltsága, elsősorban a jól fizető ügyfeleket célozzák meg ezzel az ajánlattal.

Korábban - megfelelő termék hiányában - az ügyfelek más pénzintézetnél fennálló hiteleit csak szabadfelhasználású jelzáloghitellel tudta az Erste Bank kiváltani, mivel a kötött felhasználású célhitelek nem voltak alkalmasak a már fennálló hitelek kiváltására. A Hitelkiváltó bevezetésével azonban alkalmassá váltak más hitelintézetnél fennálló tartozás kiváltására.

Ha az Erste Bankhoz forduló ügyfeleknek más hitelintézetnél van saját forrású folyószámlahitele, forgóeszközhitele vagy beruházási hitele, akkor a jövőben lehetősége nyílik ugyanolyan típusú finanszírozást igénybe venni. A bankszámlahitelek kamat- és díjtételeit az alábbi táblázat tartalmazza:

A bank a meglévő hitel átváltására gyors ügyintézést vállal, tájékoztatójuk szerint a korábbi kedvezőtlenebb kondícióktól megszabadított ügyfelekre alacsonyabb havi költségek várhatnak. Nincs ingyen ebéd, mivel a hitel átváltása esetén át kell vinni a céges számlát a teljes forgalommal együtt. A forgóeszköz hitelekre az alábbi kondíciók vonatkoznak:

A hitelkiváltást nem mindenki veheti igénybe, csak azokkal az ügyfelekkel foglalkoznak, akik a fennálló hitelüket problémamentesen fizetik, a meglévő hitelük türelmi és rendelkezésre tartási ideje már lejárt. Ez azért fontos mert a tőketörlesztés nélkül nem azonosítható egyértelműen az adós fizetési képessége és hajlandósága.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Feltétel még, hogy beruházási hitel esetén a beruházás 100 %-ban elkészült, továbbá a vállalkozás legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik (szabad felhasználású jelzáloghitel esetén elég egy év). A vállalkozás gazdálkodása nem lehet veszteséges, valamint nem állhat fenn semmilyen adó- és köztartozás.

Törlesztőt duplázott az Erste Bank - blog

Címkék: