Keinekent pereli a Heineken

Pénzcentrum2009. szeptember 7. 11:02

Nem Heineken: ennyit jelent a Keineken márka, melyet egy svájci sörfőzde dobott piacra, miután megelégelte, hogy a helyi boltokat elárasztotta a holland szesz. A Heineken most perelni próbál.

Obwalden kanton bírója azonnal be is rendelt, pontosabban lefoglalt 1200 üveg Keinekent, és hozzá tartozó söröskorsót, hogy alaposan megvizsgálhassák, valóban márkahamisításról van-e szó.

A Keineken kampánya egyébként a holland söróriás tavalyi felvásárlási lépéseire kívánt válaszolni, amikor is akvirálta a svájci Eichhof sörgyárat, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az utolsó svájci sörgyár is külföldi kezekbe került - mondta el a német Spiegel magazinnak a kampány vezetője, Conrad Engler.

Az ötletet egy nyolc évvel ezelőtti akció adta, amikor a Carlsberg felvásárolta a bázeli Feldschlösschen sörgyárat, ezért a helyiek létrehozták saját sörfőzdéjüket, aminek az Unser Bier (mi sörünk) nevet adták.

Augusztus 19-én be is jegyeztették a Keineken márkanevet a svájci szabadalmi hivatalban, és már el is kezdték a főzést, de a svájciaknak még várniuk kell, hogy megkóstolhassák a nedűt, a rendőrség ugyanis lefoglalta a készleteket.

A Keineken aktivistáit meg is lepte a Heineken gyors reagálása, hiszen alig küldték ki a sajtóközleményüket, négy órával később már a holland sörgyár ügyvédeivel beszéltek telefonon, akik azt követelték, hogy azonnal hagyjanak fel a forgalmazással, és vonják vissza a márkabejegyzést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még aznap be is perelték a céget, éjjel a rendőrök pedig lefoglalták a készleteiket. Engler azonban nincs elkeseredve, szerinte ugyanis a Heineken óriási öngólt rúgott, mikor bíróságra vitte az ügyet, mivel így a média felkapta a hírt, ami rengeteg szimpatizánst vonzott köréjük.

 

Címkék: