Válságban a Leonardo cipőforgalmazó

Pénzcentrum2009. augusztus 3. 15:02

Romániában közel 30 üzletét zárta be a Leonardo az idei év első felében. A cipőkkel és ruházati cikkekkel foglalkozó cég 175 üzletet működtet keleti szomszédunknál, 2008-ban több mint 135 millió eurós forgalmat bonyolított. A boltok bezárása miatt a cég közel 3 ezer alkalmazottja közül majdnem 500 utcára került - írja a kronika.ro.

"Hatékonyan működő, 120-125 üzlettel dolgozó hálózatot szeretnénk kiépíteni Romániában. A visszafordíthatatlan folyamat, amely a Leonardo kisebbítésére irányul addig, amíg el nem érünk egy kifizetődő, profitot is hozó szintet, már elindult" - mondta Christian Bachmann megbízott igazgató. A gazdasági válság miatt a fogyasztók vásárlóereje annyira lecsökkent, hogy az egész Leonardo-hálózat újraszervezése vált szükségessé.

A Leonardo Romániában közel 30 üzletét számolta fel az idei év első felében, de a  Ziarul Financiar gazdasági lap értesülései szerint év végéig még 20 üzlet bezárását és ezzel mintegy 300 személy elbocsátását tervezik.

Azt egyelőre még nem tudni, Magyarországon is várhatóak-e leépítések a -nálunk jóval kevesebb bolttal működő- üzletláncnál.

Címkék: