Mi lesz a brit kocsmákkal? Rohamléptékkel zárják be őket!

Pénzcentrum2009. július 22. 14:02

2009 első félévében hetente 52-vel csökkent a szigetországban működő pubok száma, ami harmadával több, mint az előző évben. A meleg ételt is kínáló kocsmák valamivel ellenállóbbnak bizonyultak a válsággal szemben.

Úgy tűnik, a brit helyi kiskocsmák nem igazán képesek felvenni a kesztyűt a gazdasági válság kihívásaival szemben - legalábbis ez derül ki British Beer & Pub Association statisztikáiból.

Az ételt is kínáló vendéglátóegységek valamivel könnyebben boldogulnak, csakúgy mint az ismertebb hálózatokhoz tartozó, "márkás" pubok, azonban a kis helyi kocsmák nem képesek gyorsan alkalmazkodni a megváltozott piaci környezethez.

1990 óta, vagyis mióta statisztikát vezetnek a szigetország sörözőiről, nem volt még ilyen magas a csődök, bezárások száma, összesen mintegy 2377 kocsma zárt be egy év alatt.

Ennek azonban nem csak a válság, illetve a vendégek fizetőképes keresletének csökkenése az oka, hanem a dohányzási tilalom bevezetése, az adóemelés, és az egyéb szabályozói szigorítások.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pub-bezárások egyébként 24 ezer munkahely megszűnéséhez vezettek, az iparág képviselői szerint a folyamat megállítása ellen a kormánynak, illetve a helyi önkormányzatoknak kellene lépéseket tenniük.

Címkék: