Coop, Gastroyal, Unilever: gyanús ügyek, vizsgálatok

Világgazdaság2009. július 22. 09:17

1500 panaszt kapott tavaly a Gazdasági Versenyhivatal. Egyre több, a fogyasztókat érintő ügyet vizsgálnak.

A Coop Hungary tisztességtelennek tűnő akcióját és a Gastroyal fogyókúrás ajánlatát is vizsgálja a napokban indított eljárásaiban a Gazdasági Versenyhivatal.

A Coop kiadványaiban meghirdetett termékeket több esetben egyáltalán nem forgalmazták az üzletei, vagy nem készültek fel elegendő kedvezményes áruval, illetve megesett, hogy nem a reklámozott áron értékesítették azokat.

A GVH több hasonló ügyet vizsgál, például a Penny Market születésnapi akcióját. Már korábban nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy az üzletek jogsértést követnek el, ha a meghirdetett időszakban nem gondoskodnak elegendő termékről.

A versenyhatóság észrevételei szerint kifogásolható módon akciózott az Unilever is, mivel olyan árra nyújtott kedvezményt, amelyet az akciót megelőzően nem is alkalmazott.
.
A Gastroyal ugyancsak megsérthette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát. Kérdés, tudja-e igazolni, hogy ételsora "fogyaszt, lúgosít, méregtelenít", illetve helye van "minden idők legjobb nyolc fogyókúrája" között

Címkék: