Quelle: már a katalógusát is hitelből nyomtatja

Pénzcentrum2009. június 19. 11:00

A bajor kormány úgy döntött, hogy áthidaló megoldásként 20 millió euró hitelt nyújt a csőd szélén álló Quelle csomagküldő-szolgálatnak, hogy az ki tudja nyomtatni téli katalógusait.

Csütörtök este, a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer egy rendkívüli kabinetülésen elmondta, hogy akár 50 millió eurót is a cég rendelkezésére bocsátanak a mostani szükséghelyzetben. Ezzel szemben Angela Merkel kancellár kijelentette, hogy a cég nem számíthat állami segítségre, amíg nem tesz le az asztalra világos üzleti tervet.

Jelenleg a vállalat olyan súlyos likviditási problémákkal küzd, hogy a rendes üzletmenetet sem tudja biztosítani, amennyiben a téli katalógus kinyomtatásához sem rendelkezik elegendő szabad forrással. Ezen felül még mintegy 30 millió eurónyi megrendelésre is várnak, hogy a bezárást el tudják kerülni.

A probléma ott kezdődött, hogy a Quellenek forrást biztosító, és a vevő tartozásokat behajtó bank, a Valovis többé nem nyújt hitelt a cégnek - amit vállalati körökből kiszivárgott információk szerint a német felügyeleti hatóság (Bafin) tiltott meg a pénzintézetnek.

Címkék: