Lidl és Tesco: indulatok és tiltakozás

Pénzcentrum2009. június 12. 10:15

Egyre erősebben és hatékonyabban lépnek fel a helyi civil szervezetek a nemzetközi multik ellen. Nagy-Britanniában az elmúlt napokban két hipermarket megépítése ellen is tüntettek a környékbeli lakosok.

Helyi civilek Lymington városkájának polgármesteri hivatala előtt tiltakoztak az ellen, hogy településükön megépüljön egy ipari park, benne egy Lidl-raktárral. Véleményük szerint az összesen 42 ezer négyzetméter alapterületű létesítmények túlságosan leterhelnék a környék infrastruktúráját.

A civilek számítása szerint napi 500 teherautó dübörögne keresztül városukon, jelentős környezetszennyezést okozva ezzel.

A Lidl azzal védekezik, hogy az új létesítmény 200 munkahelyet teremt, ez pedig a jelenlegi munkanélküliségi adatokat látva igencsak fontos tény. A civilek fellépésének köszönhetően a képviselőtestület várhatóan újratárgyalja majd az ügyet.

Hasonló volt az az akció, amit Beeston-i lakosok szerveztek. Ők egy új Tesco ellen tiltakoztak, ami 9 ezer négyzetméter alapterületű lesz, és a hírek szerint 400-nál is több munkahelyet teremt majd.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A civilek úgy látják, a Tesco túl nagy lenne a helyi igényekhez képest, ráadásul a környéken több hasonló áruház is található. Ugyanakkor ők is attól tartanak, hogy a hipermarket jelentősen növelné a forgalmat, a zajt és a légszennyezettséget a kisvárosban és környékén.

Úgy tűnik azonban, hogy a tiltakozás eredménytelenül végződött, hiszen az önkormányzat tegnap megadta az engedélyt az építkezés megkezdésére. A Tesco menedzsmentje azonban ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek azért, hogy az áruház ne okozzon zavart a város életében.

Címkék: