Egy fillért sem kapnak Pesten a kkv-k a befizetett iparűzési adójukból

Magyar Hírlap2009. június 9. 09:47

Budapest gazdaságpolitikai vezetésében alapvető fordulatra van szükség, a város vezetése ugyanis egy fillért sem forgat vissza a 180 milliárd forintnyi iparűzési adóbevételből a kisvállalkozások fejlesztésére.

A kormány csak szólamok szintjén segíti a kisvállalkozásokat, az elérhető források minimálisak, s nincs olyan pályázat, mely a közép-magyarországi régióban a munkahelyteremtésre biztosítana forrásokat - mondta a Magyar Hírlapnak Papcsák Ferenc, a Fidesz fővárosi képviselője. Az uniós mikrohitel-program működik ugyan, ám a rendelkezésre álló pénznek csak egy töredéke helyezhető ki.

A finanszírozás terén a főváros sem lehet büszke, hiszen a befolyó 180 milliárd forintnyi iparűzési adóból egy fillért sem fordít a városvezetés a kisvállalkozások fejlesztésére. A Papcsák szerint olyan támogatási rendszert kellene kidolgozni, mely valóban hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és újak létesítéséhez. A képviselő egyetértett azokkal a tervekkel, melyek szerint egy új, állami tulajdonú kereskedelmi bank létrehozásával javítani lehetne a vállalkozások hitelezését.

Címkék: