9,2 milliós mentőöv a szociális tárcától

Pénzcentrum2009. április 17. 16:00

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 9,2 millió forint összegben - azonnali egyedi támogatási döntéssel - segítséget nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Befogadás" Szociális és Foglalkoztató Nonprofit Kft-nek, hogy tovább folytathassa tarnabodi hulladékbontó üzemében közhasznú tevékenységét. A támogatással további egy évig lehetővé válik 33, korábban tartósan állást kereső továbbfoglalkoztatása.

A non-profit szervezet a Befogadó falu program keretében ad munkát dolgozóinak, akik korábban Budapesten élő hajléktalanok voltak. Ők öt évvel ezelőtt kaptak állást és házat a Heves megyei településen a szociális tárca, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Hajléktalanokért Közalapítvány és a helyi önkormányzat összefogása nyomán.

Az üzem működése azért került veszélybe, mert a gazdasági válság hatására harmadára csökkent a bontásból származó, úgynevezett másodlagos nyersanyagok ára és a szervezet számára támogatási lehetőség a pályázati kiírás szerint nem volt biztosítható.

A minisztérium az egyedi támogatással biztosítja, hogy még a világgazdasági válság közepette is megmaradjon a társadalmilag elesett, nehéz helyzetben lévő emberek esélye a munkavégzésre.

Címkék: