Gyógyszállóvá alakítanák a Lipótot

Magyar Hírlap2009. április 14. 08:30

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a napokban veszi tulajdonába az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet műemlék épületeit. A II. Kerületi önkormányzat nem támogatja, hogy a területen lakások épüljenek.

Az MNV Zrt. szerint elkészült az értékbecslés, és ellenőrzik azt is, hogy megtörtént-e a teljes kiürítés. Pontos számokat egyelőre azonban nem tudni.

A területen levő egyik épületet negyven bérlő lakja, akiket nem lehet az utcára tenni, a bent élőkről mindenképp gondoskodni kell. A hajdani Lipót negyvenhektáros ősfás parkja védelem alatt áll, és várhatóan a Pilisi Parkerdő Zrt. -hez kerül.

Amikor az Egészségügyi Minisztérium 2007-ben bezáratta az intézetet, a II. Kerületi önkormányzat azonnal változtatási tilalmat rendelt el az ingatlanra -a területre vonatkozó szabályozási terv készítése folyamatban van.

Az önkormányzat nem támogatja, hogy a területen lakások épüljenek, és főképp az egészségvédelemmel kapcsolatos célokat szorgalmazza. Potenciális vevőként tehát olyan befektető jöhet számításba, amely vállalja, hogy továbbra is gyógyítási célra használja az ingatlant, vagy tartja magát a szabályozási tervben foglaltakhoz.

Címkék:
országos pszichiátriai és neurológiai intézet,