Hova úsznak el a metrómilliárdok - exkluzív képek

Pénzcentrum2009. április 9. 12:15

A sajtó számára is bemutatták ma a 4-es metró legújabb szakaszát. Elkészültek ugyanis a Fővám téri állomáshoz kapcsolódó peronalagutak. 

 

A 7,4 km hosszú, tíz állomással tervezett budapesti 4-es metró I. szakasz pesti dunaparti állomása a Fővám téri mélyállomás.

 


Az állomásszerkezet, mely ezek a meróvonalon a legmélyebb (35 méteres)a Szabadság híd déli oldalán, a Corvinus egyetem Duna felöli oldala előtt terül el.

 


Az állomás az egyetemi épület és a rakpart közti területen épülő réselt vasbeton dobozszerkezetéhez a Duna alá és az egyetem épülete alá mintegy 20-20 méter hosszban benyúló, bányászati módszerrel kialakított peronalagutak, illetve az egyetem alá benyúló szellőző műtárgy csatlakoznak.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amint azt Kocsis István, a BKV vezérigazgatója elmondta, a szakemberek úgynevezett földfagyasztásos módszerrel dolgoznak. Ez olcsóbb, mint a korábban tervezett megoldás, amely egy mesterséges szigettel oldotta volna meg a feladatot.

 


A folyékony nitrogénnel történő fagyasztás megakadályozza, hogy a talajban levő repedéseken keresztül beáramoljon a Duna vize az alagútba. A kivitelezés napi 24 órában, 2 műszakban folyamatosan zajlik.

 

Címkék: