Szabadulna a vegyszerektől a McDonald's

Pénzcentrum2009. április 2. 12:00

A világ legnagyobb gyorsétterem-lánca bejelentette, hogy felülvizsgálja alapanyag-ellátásait. A cél, hogy csökkentsék beszállítóiknál a növényvédő szerek használatát.

A hírek szerint a lépést a vállalat menedzsmentje a részvényesek nyomására kezdeményezte.

A McDonald's az Egyesült Államok legnagyobb burgonyafelvásárlója, így környezetvédők azt remélik, más vállalatok is követik példáját. A cég megvizsgálja amerikai beszállítóit, és az ottani tapasztalatok alapján minden régióra kiterjedő, új alapanyag-beszerzési kritériumokat állít majd fel.

Élelmiszeripari szakértők szerint a McDonald's az élelmiszeripar egyik legfontosabb szereplőjeként mindig is nagy kockázatnak volt kitéve beszállítói megbízhatóságával kapcsolatban. A cég azonban mindig is ügyelt arra, hogy csak a szigorú követelményeknek megfelelő termelőtől szerezze be alapanyagait, az új szabályozással azonban még ezeket is tovább szigorítják.

A lépés a fogyasztók, és a gyorsétterem ellenzői számára is pozitív hírértékkel bír: a McDonald's-ot ugyanis gyakran vádolják azzal, hogy különféle adalékanyagokkal teszi fogyaszthatóbbá ételeit, a cég sokak szemében a multinacionális világvállalatok globális térnyerésének iskolapéldáját jelenti.

Címkék: