Lebukott a Tesco: alkoholt adtak el kiskorúaknak

Pénzcentrum2009. március 29. 05:30

A világ egyik legnagyobb áruházláncát 6000 fontra, azaz mintegy 2 millió forintra büntették, mivel alkoholt adtak el kiskorúaknak egy angliai hipermarketben. A Tesco a szabályok szigorítását tervezi.

Egy, a közelmúltban készült vizsgálat megállapította, hogy 16 éves fiataloknak adtak el alkoholt az áruházlánc Blackpool-i üzletében. Ráadásul a város önkormányzata szerint ez többször is megtörtént.

A helyi szervek próbavásárlást hajtottak végre az üzletben, miután több bejelentés is érkezett hozzájuk. A próbavásárláskor is azt tapasztalták, hogy fiatalok minden ellenőrzés nélkül vehettek alkoholtartalmú italokat a Tesco-ban. Az üzletet 6000 fontra bírságolták, és 28 napi bezárásra ítélték -ezt azonban a fellebbezés miatt egyelőre elhalasztották.

A Tesco szerint ők eddig is komolyan vették a fiatalok védelméről szóló jogszabályokat, és ez ezután is így lesz. Az áruházlánc szóvivője hozzátette: új rendelkezéseket vezetnek be, amely szerint ha egy vásárló 25 évesnél fiatalabbnak tűnik, és nem tudja igazolni életkorát, nem kaphat alkoholt az üzletekben.

Címkék: