Madridban is ízlik a magyar konyha

Pénzcentrum2009. március 18. 12:30

Március 16-án, a magyar nemzeti ünnephez kapcsolódóan Magyar Gasztronómiai Hét vette kezdetét Madridban. A Gasztronómiai Hetet Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára nyitotta meg. A rendezvénysorozat, amelyet kulturális és turisztikai promóciós események színesítenek, egészen március 22-ig várja az érdeklődőket.


A gasztronómiai események nyitórendezvényeként Varga Károly mesterszakács, többszörös világbajnok, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Venesz-díjasa és a 2007. év Magyar Gasztronómusa díj nyertese, 20 különböző, magyaros ízeket felvonultató "tapas" kavalkádja, valamint zöldségekből és gyümölcsökből összeállított szoborkompozíciói késztették ámulatra a 200 fős vendégsereget. Az esemény előtt a spanyol TVE és a Madrid Directo TV műsor stábjai is forgattak a helyszínen, így lehetőség nyílt a magyar gasztronómia hagyományait és értekeit bemutatni.

A Gasztronómiai Hét példa nélkül álló többoldalú együttműködés keretében valósult meg, amelyben szerepet vállalt a Magyar Nagykövetség, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht., a Malév Zrt. és az ITD Hungary Zrt.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. - a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a Malév Zrt. együttműködésében - szintén március 16-án négyhetes óriásplakát-kampányt indított. Az akció keretében, Madrid metrómegállóiban kihelyezett 40 darab óriásplakáttal népszerűsítik Magyarország turisztikai kínálatát a Társaságok.

A széles közönséget megcélzó kampány felhívja az utazók figyelmét, hogy a MALÉV járatai idén is napi két alkalommal kínálnak közvetlen összeköttetést Madrid és Budapest között. A Magyarországra érkező spanyol vendégek 94%-a Budapestet választotta úti céljául a tavalyi évben. Budapest esetében a spanyol az egyik legfontosabb küldőpiac. Ezt a vendégkört a Magyar Turizmus Zrt. spanyol képviselete és a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. egyaránt fontosnak tartja megőrizni, illetve a szervezetek a nehéz gazdasági helyzet közepette közös kampányokkal kívánják felhívni a magyar fővárosra a figyelmet. A spanyol vendégekre is jellemző, hogy utazásaik során szívesen vesznek igénybe éttermi szolgáltatásokat és látogatnak kulturális

Címkék:
földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium,