Szlovák feliratok a magyar Auchanban

Pénzcentrum2009. március 11. 18:00

A jelentősen megnövekedett bevásárlóturizmus hatására egyre több bolt helyez ki szlovák nyelvű táblákat. Északi szomszédaink közül ugyanis egyre többen jönnek át Magyarországra vásárolni, és nem csak a felvidéki magyarok- írja a boon.hu.  

"Hamarosan szlovák nyelvű táblákat - tájékoztatókat, termékismertetőket - fogunk kihelyezni áruházainkban" - tájékoztatott Prokopné Váraljai Edina, a miskolci Auchan áruház igazgatói asszisztense. "Ezen kívül tervezzük, hogy a honlapunkat szlovák nyelven is olvashatják majd a vásárlók" - tette hozzá. "Áprilistól pedig terjeszteni fogjuk prospektusainkat Szlovákiában is."

A Tesco egyelőre nem tervez hasonló újdonságokat, mint mondták: "Meg fogjuk vizsgálni, hogy valóban szükség van-e szlovák nyelvű feliratokra, de úgy tapasztaljuk, hogy a szomszédos országból érkező vásárlók nagy része magyar ajkú. A kiszolgálásunk sem igényel magas szintű kommunikációt" - mondta el Hackl Mónika, a Tesco áruházlánc kommunikációs vezetője.

Hozzátette: nem szeretnék elveszíteni a magyar vásárlókat, ezért fokozott erőt fektetnek a polcok folyamatos feltöltésére, és odafigyelnek munkatársaik létszámára, hogy megfelelően kezelhessék a "dömpinget".

Miskolc bevásárlóutcájának butikjaiban sem ismeretlen a jelenség, a vevők közül tízből heten szlovák állampolgárok.

Az eladók közül sokan megtanulták a szlovák alapkifejezéseket, hogy könnyebben menjen a kommunikáció a vásárlókkal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Szombaton csak szlovákok jöttek be hozzánk" - mondta egy eladó. "Az különbözteti meg őket a magyaroktól, hogy ők nem nézik az árakat" - tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre több a határhoz közeli boltokban a szlovák állampolgár, akik a gyenge forint miatt nálunk intézik a bevásárlásukat.

Címkék: