Ingyen irodákak kínálgat Londonban a keményfejű polgármester - videóval!

Pénzcentrum2009. március 11. 14:00

A londoni polgármester személyesen igyekezett meggyőzni a világ vezető ingatlankonferenciáján a befektetőket arról, miért is London még mindig a világ egyik legjobb helye arra, hogy valaki jó üzletet csináljon és kikecmeregjen a recesszió okozta mélységekből.

A négynapos Cannes-i MIPIM-konferencia egyik nyitóelőadását személyesen a londoni polgármester tartotta. Boris Johnson arra próbált rávilágítani, az elkövetkező néhány évben milyen remek lehetőségeket kínál a város a befektetők számára, kezdve a 2012-es olimpiától egészen a 2017-ben várhatóan átadásra kerülő Crossrailre, mely egyedülálló vonathálózat lesz a városon keresztül, nagyban csökkentve ezáltal a hálózat túlterheltségét.

Mindamellett a város egyedülálló ajánlatokkal kecsegtette a világ befektetőit: a polgármester ugyanis akár egy évre is biztosítana ingyen irodahelyiséget a tengerentúlról érkező vállalatok számára, sőt ingyenes tanácsadók segítenék a londoni főhadiszállás kialakítását. Az ajánlat azért is több, mint kecsegtető, mert az angol font zuhanása miatt 2002 óta először Londonban olcsóbb az élet, mint New Yorkban.

- Az üzenetem egyértelmű és világos - mondta Johnson. - A cégük nem csak a legmelegebb fogadtatásban részesül majd, de mindent megteszünk azért, hogy a vállalkozásuk a lehető legmeredekebb repülőrajtot vegye.

London gazdasága hatalmas zuhanást könyvelhetett el a pénzügyi világ megroppanása óta. A City növekedését egy évtizede a beköltöző pénzügyi vállalkozások folyamatos bővülése tartotta fenn, ám januárban az új munkahelyek száma 64 százalékkal csökkent, az irodák 13 százaléka pedig üresen áll. Hogy a keményfejű polgármester ötlete mennyire vonzza majd az új bérlőket, egyelőre jó kérdés, de az biztos, hogy Johnson nem ijed meg, ha egy kis harcról van szó, folyjon az a befektetőkért, vagy csak egy labdáért:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címkék: