Milliós adomány lett az 5 forintos Tesco-táskákból!

Pénzcentrum2009. február 16. 11:45

A Tesco Global Áruházak Zrt. a Társadalmi felelősségvállalási programja egyik elemeként indította el bevásárlótáskákhoz kötődő országos akcióját, melynek keretében az 5 forintért árusított bevásárlótáskákból származó többletbevételét, helyi szervezeteknek, intézményeknek adományozza.

A kezdeményezés következő állomására szerdán kerül sor Mátészalkán, ahol Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője adja át a Szatmári Kistérségi Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Bölcsődéje számára a mátészalkai Tesco áruházban befolyt összeget.

A Tesco számos környezetvédelmi lépésének egyikeként, számos áruházában bevezette, a bevásárló szatyrok 5 forintért történő árusítását. Ezekben, az üzletekben közel tizedére csökkent a szatyrok felhasználása, amely jelentős mennyiségű hulladéktól szabadítja meg környezetünket.

Annak érdekében, hogy a kezdeményezés mögött meghúzódó önzetlen szándékát jelezze az üzletlánc, a 2008 év során összegyűlt közel 20 millió forintot, valamennyi érintett településen, valamely helyi kezdeményezés javára ajánlja fel. A Mátészalkán összegyűjtött összeggel a Szatmári Kistérségi Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Bölcsődéjét támogatják.

Címkék: