Így építi át a dúsgazdag elit a Balaton partját: egyperces videón a letaglózó valóság

Pénzcentrum2024. április 12. 15:50

Sokatmondó videó került fel a TikTokra, amelyen a beépített Balaton-part látható. A magyar tenger mellett, közvetlenül a tópartnál futó úton haladva csupa újépítésű, nagyon hasonló stílusú nyaralót látni. A kommentekből az is kiderül, hogy a helyszín Balatonakali.

Bár azzal a legtöbb magyar tisztában van, hogy a Balaton partja évről évre jobban beépül, egyre kevesebb a szabadstrand és több a vízkapcsolatos nyaraló, és hogy a magyar tenger már teljesen más képet mutat, mint 10 vagy 20 éve, még mindig döbbenetes ezzel szembesülni. Egy friss videón Balatonakali tóparti szakasza látható, ahol újépítésű apartmanok sorakoznak az egykori kemping helyén.

Különösen nagy átalakuláson ment keresztül Balatonakali az elmúlt évek során, több kemping is megszűnt, melyek helyén apartmanokat építettek. Még 2021 év végén adta hírül a 24.hu, hogy apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa. A Levendula Naturista Kemping 2006-tól működött nudista kempingként, 2021 elején viszont a tulajdonosok eladták a területet.

Balatonakaliban a volt Strand-Holiday már évek óta nem üzemel szálláshelyként, helyén jelenleg is apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. Rá sem lehet ismerni az egykori vadregényes szálláshelyre - írták akkor. A videón látható terület az egykori Strand-Holiday kemping az egyik kommentelő szerint:

A Pénzcentrum nemrég készült elemzéséből az derült ki, hogy Balatonakali nem a legnépszerűbb helyek között van letelepedés szempontjából. 2023-ról 2024-re még jelentősen csökkent is a lakosságszáma a partközeli helyekhez viszonyítva:

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, strand, nyaraló, kemping, magyarország, apartman,