Tragédia Óbudán: leomlott a fal az 1-es villamos egyik aluljárójában

Pénzcentrum2024. április 10. 13:30

Ledőlt az 1-es villamos Szentlélek téri aluljárójában január 23-án állított installáció. Az esemény folyományaként egy embert kórházba kellett szállítani.

Ledőlt az 1-es villamos Szentlélek téri aluljárójában január 23-án állított installáció – írja a 24.hu. Az installáció az önkormányzat és a Hello Wood együttműködéséből született, utóbbi az elmúlt években számtalan ideiglenes vagy állandó műtárgyat, illetve épületet jegyzett az országban.

A kerület kulturális sokszínűségét hirdető installációnak kedd este dőlt le egy része – az eset folyományaként egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak. Minderről dr. Kiss László polgármester számolt be a Facebookon.

Loading...

Az állva maradt, illetve ledőlt részeket a Hello Wood Zrt. a kerület kérésére azóta elszállította, ez azonban nyilvánvalóan nem jelenti a történet végét, hiszen Kiss hozzátette:

Döbbenetesnek tartom, hogy ez az eset előfordulhatott, annál is inkább, mert e cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében. A cég képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy a munkát „a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el. A tárgyi létesítésre vonatkozó jótállást és szavatosságot a kivitelező a szerződésben megfogalmazott feltételek szerint vállalja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügy kapcsán a polgármester azonnali vizsgálatra utasította az Esernyős Kft. vezetőjét, illetve felszólította a munkát bruttó 3 millió forintért elvégző Hello Woodot, hogy adjon választ arra, hogyan fordulhatott elő, hogy az általuk tervezett és épített installáció egy része ledőlt.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Címkék:
villamos, kórház, baleset, óbuda, kerület,