Eső csap le a magyarokra a hét második felében: ezeken a helyeken kell nagy zuhéra számítani

Pénzcentrum/MTI2024. március 20. 18:34

Éjszaka főleg a Dunától keletre eső területeken megvastagszik a felhőzet, másutt fátyolfelhős lesz az ég. Csütörtökön változóan felhős idő várható nyugat felől délutántól növekvő, vastagodó felhőzettel, de általában többórás napsütéssel- derül ki a A HungaroMet Nonprofit Zrt. friss jelentéséből. 

Csütörtök estétől a Dunántúlon egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, addig csapadék nem lesz. A nyugatias szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, már csak helyenként fordulhat elő légköri fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13 és 18 fok között várható.

A időkép előrejelzése szerint csütörtökön már több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A délután második felétől nyugaton, majd estétől a Dunántúlon már többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, délutánra pedig 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken több helyen zavarhatják gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők a napsütést. A nyugati és az északnyugati országrész kivételével több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, futó zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 fokot mérhetünk.

Szombaton naposabb délelőttre, felhősebb délutánra számíthatunk. Eső, zápor késő délután északnyugaton, este viszont már a Dunántúlon többfelé kialakulhat. Élénk, erős lesz a délies szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, és ott viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vasárnapra egy hidegfront hoz felhős időt, több tájegységünkön csapadékra is számítani kell. Többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 8-15 fokra van kilátás. Hétfőn elsősorban keleten, északkeleten alakulhat ki eső, zápor, a Dunántúlon szakadozottabb lehet a felhőzet. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Délután 9-14 fokot mérhetünk.

Címkék:
utazás, szél, időjárás, hőmérséklet, zápor, időjárás előrejelzés, esőzések,