Itt a legmenőbb utcák 2024-es rangsora: kár lenne kihagyni, ha valaki erre utazik

Pénzcentrum2024. március 14. 16:17

A Time Out összeállította a világ legmenőbb utcáinak 2024-es rangsorát, figyelembe véve az étel- és italkínálatot, kulturális élményeket, éjszakai életet és a közösségi hangulatot, melynek élén a melbourne-i High Street áll. Mutatjuk, hogy melyik utcákat érdemes mindenképp végigjárni, ha külföldre utazik az ember!

A világ legmenőbb utcáinak listáján az első helyet a melbourne-i High Street foglalja el, amelyet Leah Glynn, a Time Out Melbourne szerkesztője magasztalt az utca éttermeiért, bárjaiért, élőzenés helyszíneiért és butikjaiért, valamint a közösségi szelleméért. Melbourne korábban is szerepelt már a listán más utcákkal.

High Street Northcote, Thornbury és Preston külvárosokon halad át Melbourne-ben. A kocsmatúrára is alkalmas High Street kiemelt helyei között szerepel a Gigi Rooftop és Francesca's Bar. A lista második helyén hongkongi Hollywood Road áll Michelin-csillagos éttermeivel és sok kulturális helyszínnel. A harmadik helyre a texasi Austin East Eleventh nevű utcája ker, amely rövid távon sokféle látnivalót kínál.

A Time Out megjegyzi, hogy sok turistáktól nyüzsgő, zsúfolt utca változott előnyére az elmúlt években. A spanyolországi Barcelona Consell de Cent utcája például betiltotta az autókat. A lista célja azoknak az utcáknak az ünneplése, ahol a helyi élet virágzik. A teljes top 30-as lista sok európai helyszínnel megtekinthető a Time Out weboldalán.

Címkék:
vásárlás, utazás, étterem, nyaralás, bolt, turizmus, vendéglátás, külföld, utca, kocsma, lista, kultúra, szórakozás,