Mi folyik a Balatonnál? Közkedvelt, óriási strandot zárnak le, nyáron már nem fürödhet ott akárki

Pénzcentrum2024. március 6. 09:10

Lezárnak egy 1,5 kilométeres balatoni partszakaszt a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtt. Az önkormányzat elcseréli a területet az állammal, három ingatlant kapnak cserébe.

Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti, másfél kilométeres vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a 24.hu szerint. A portál az alapítványtól megtudta, a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, "ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát." Kiderült, hogy az alapítvány egy magánutat is igyekszik megszerezni a tábor környékén, Fonyód keleti végénél.

Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester elmondta, a terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudtak a lezárásról. Az is kiderült, hogy a város elcseréli a vízparti területet az állammal, "a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány" - tette hozzá az alpolgármester. Az önkormányzat a partszakaszért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap. A térkép szerint az egyik nagyértékű, vízparti területnek tűnik, de arról nincs hír, mit tervez ezekkel a város.

Címkék:
utazás, önkormányzat, Balaton, strand, tábor, alapítvány, város, erzsébet-program, lezárás, táboroztatás, erzsébet tábor,