Régóta elzárt szárny nyílik meg hamarosan a Budai Várban: vajon mit rejtenek a titokzatos folyósok?

Pénzcentrum2024. március 1. 19:32

Elkészült a Hauszmann Alajos tervezte neobarokk-szecessziós stílusú Budavári Királyi Palota, a helyreállított történeti és szakrális terek mellett időszaki kiállítások, művészeti galériák, kávézók, ajándék- és könyvesboltok, gyerekvilág, családközpont és oktatási helyiségek várják majd a látogatókat.

A Facbookon jelentették be a hírt, hogy elkészült a Hauszmann Alajos tervezte neobarokk-szecessziós stílusú Budavári Királyi Palota, a helyreállított történeti és szakrális terek mellett időszaki kiállítások, művészeti galériák, kávézók, ajándék- és könyvesboltok, gyerekvilág, családközpont és oktatási helyiségek várják majd a látogatókat.

A rekonstrukciós munkát a 2021 augusztus 20-án átadott déli összekötőszárny után a Szent György tér felől folytatódik.

Szakembereink már a Szent György téren álló északi szárny helyreállításán dolgoznak és folyamatosan haladunk majd déli irányba. Hamarosan elindul a munka a báltermi szárnyban és már tervezzük a kupola szárny, a barokk szárny, valamint a déli szárnyépület megújítását is, amely a palota oktatási központja lesz. A történelmi jelentőségű megújítást majd a krisztinavárosi szárnnyal zárjuk

- derül ki a posztból. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Címlapkép forrása: Jászai Csaba/ MTI/MTVA 

Címkék:
buda, budai vár, múzeum, programok, szórakozás, renoválás,