Tényleg csak 10 nap maradt a télből? Mutatjuk, mikor érkezik az igazi tavasz 2024-ben

Pénzcentrum2024. február 20. 11:31

Kedden napközben felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, Sopron térségében és a Bakonyban olykor meg is erősödik. Mivel gyenge hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az arra érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás - írja a Hungaromet. A hőmérséklet délután általában 10 és 14, késő este 2, 9 fok között alakul. 

Kedd éjjel átmenetileg csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Főként északkeleten előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes, kevésbé felhős részeken gyenge fagy is lehet.

Szerdán közepesen, az északkeleti országrészben többnyire erősen felhős lesz az ég, főleg ott néhol előfordulhat zápor. Sokfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban -3, +5, a kora délutáni órákban 9, 14 fokot mérhetünk. 

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható számottevő csapadék nélkül. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, helyenként viharos lökések is lesznek. A minimum-hőmérséklet -2, +7, a maximum 9, 16 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb idő.

Pénteken jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Hazánk északnyugati felén több, másutt kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lökések kísérik. A hajnali 3, 10 fokról 10 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szombaton nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordul eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 3 és 10, a csúcsérték 10 és 16 fok között várható. 

Vasárnap többnyire erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Több helyen eleredhet az eső, záporeső. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, keleti szelet. A hajnali 1, 9 fokról 9, 16 fokig melegszik fel a levegő.

Címkék:
szél, időjárás, hőmérséklet, eső, tavasz, zápor, esőzés, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, hungaromet,