Szabályosan eláraszthatják a románok a magyar városokat 2024-ben: ide tartanak

MTI2024. február 4. 10:27

Lezárta a Szallas Group a Travelminit International SRL., a romániai szállásfoglaló piac második szereplőjének integrációját, a most befejezett technológiai és szervezeti összeolvadással jelentősen nőhet a román-magyar turisztikai forgalom. A 2018-as összefonódásuk óta 2023 végére a Travelminit árbevétele és foglalási száma a nyolcszorosára nőtt, a következő 3-5 évben további négy-ötszörös növekedést várnak - jelezték. 

Az integráció a magyar és a román vállalat valamennyi területét - az ügyfélszolgálatot, partnerkezelést, marketinget, értékesítést - érintette. Nemcsak a vendégek kaptak vadonatúj foglalási oldalt Romániában, hanem a szálláshelyek adminisztrációs felülete is megújult - ismertette Rigó Ferenc, a Travelminit vezetője. Kihívást jelentett, hogy a román felületeken napi több tízezren keresnek szállást, és sok ezren foglalnak hetente - jegyezte meg. A magyar vendégek Romániában 7500 szálláshelyből választhatnak, míg Romániában a vendégek már elérik a teljes magyar szálláskínálatot, ami közel 17 ezer szállásajánlatot tartalmaz.

A legtöbb Romániából érkező vendég elsősorban a kelet-magyarországi régióba látogat. Tavaly a leggyakrabban Gyula, Hajdúszoboszló, Budapest, Nyíregyháza, Szeged és Makó szálláshelyeit keresték a cég adatai szerint.

Címkék:
utazás, nyaralás, turizmus, magyarország, románia, román, magyar, szállás, foglalás, szálláshely, szállásfoglalás,