Kifakadt Alekosz a sztrájkoló volánosokra: "Kirúgni mind! Azonnal!"

Pénzcentrum2024. január 29. 17:05

2024. január 28-ára és 29-ére kétnapos munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. Erről mindenkinek van véleménye.

Mint ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, 2024. január 28-ára és 29-ére kétnapos munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. 

Nagy Alekosznak, az ismert valóságshow-szereplőnek is van természetesen véleménye a témáról, amit a közösségi oldalán osztott meg.

Most hallom, hogy sztrájkra készül a volán!! Kirúgni mind! Azonnal! Hát mit képzelnek ezek! A pénz az kéne, mi? De a munka, az büdös..!! Inkább aztat találd ki, hogy húszezresből tudjál visszaadni reggel! Nehogy már én legyek a hibás! Minden áldott reggel ott egrecíroztatja az utasokat meg ugrasztja őket egymásnak a volán, csakmert nincs váltópénze. Legyen!! Az a dolga! A 20.000. nem pénz? Akár még euróval is fizethetnék, ha akarnék. Köteles elfogadni. Jogom van hozzá (...). A garázsmenetekben bezzeg viszik a nőket és nem haza. Megáll a fordulóban – ott teszi magáévá azt. A nőt, aki előtte egésznap ott ácsingózott a fülke előtt, veszélyeztetve azzal minden más, rendes utast. Ilyenek ezek. És még ezek sztrájkolnak.

A MÁV–Volán-csoport vezetése idén már két alkalommal, január 16-án és január 23-án is tárgyalóasztalhoz ült az érdekképviseletekkel. A tulajdonosi ajánlat szerint a 2024-2026-os, hároméves bérfejlesztési ciklus alatt a cégcsoport munkavállalóinak alapbére átlagosan legalább 25%-kal növekedne, míg az első évben, 2024-ben egységesen havi 70 ezer forinttal nőne a vállalatcsoport minden munkavállalójának alapbére. Ez átlagosan 16,8%-os, a Volánbusz autóbusz-vezetői esetében 20,5%-os béremelést jelentene már az idei esztendőben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
pénz, utazás, árak, szakszervezet, volán, autóbusz, január, reggel,