Brutális késések a MÁV vonalain: bosszankodhatnak az utasok, most mindent bevallott a vasúttársaság

Pénzcentrum2024. január 27. 10:34

Tavaly összesen 3 millió percet, azaz 5 évet és 8 hónapot késtek a MÁV vonatai. Ráadásul a satatisztikába csak a 6 percen túli kését vezetik fel, azaz az 5 perc 59 másodperccel később érkező vonat még pontosnak számít.

2023-ban összesen 3 millió percett késett a MÁV, ami kb. 5 év 8 hónapnak felel meg, és messze meghaladja az előző évek értékeit - írja a Telex. Hozzáteszik, hogy az adatok csalókák, mert 2017 óta egy olyan metódust használnak a vasúttársaságnál, amelybe csak a 6 percnél hosszabb késéseket számítják bele, vagyis az 5 perc 59 másodperccel később érkező vonat még pontosnak számít a statisztikákban.

Összességében tavaly 2020-hoz képest 80 százalékkal késtek többet a vonatok Magyarországon - ha csak a 6 percen felüli késésekkel számolunk. Sőt, 2017-ben még csak 3,5 évet késett a MÁV, ezt sikerült 2023-ra lényegesen feltornászni. Ugyanakkor a tavalyi, majdnem 6 éves késés nem tűnik olyan soknak, mert az 176,5 évnyi teljes menetidőhöz viszonyul. Ráadásul a MÁV szerint maguk az utasok nem is késnek annyit, mint a vonatok, mert azt nem számítják bele a statisztikába, amikor baleset vagy más fennakadás miatt buszos pótlással viszik az utasokat.

Címkék:
utazás, MÁV, máv-start, vonat, késés, statisztika, vonatközlekedés, járatkésés, utasok, vonatok, vonatpótló, vonatkésés,