Brutális rendőri akció zajlott egy a budapesti reptéren: mi történhetett?

Pénzcentrum2024. január 19. 08:46

A Wizz Air január 17-én Lárnakából Budapestre tartó járatán az egyik utas többször is dohányzott, amivel megsértette a biztonsági előírásokat. A gépről rendőrök szállították le.

Rendőrök vezettek le egy utast a Wizz Air Larnacaráról Budapestre tartó W6 2452-es járatán a budapesti repülőtéren - számolt be a hírről az Ellenszél. A portál egyik munkatársa a gépen utazott, beszámolója szerint a fedélzeten a légiutas-kísérők előre figyelmeztették őket, hogy a leszállás után majd ülve kellett maradniuk és nem kapcsolhatták ki biztonsági öveiket sem, rövid időn belül pedig rendőrök lepték el a gépet. 

A portál megkereste az ügyben a légitársaságot, ahonnan a következő tájékoztatást kapták:

A Wizz Air január 17-én Lárnakából Budapestre tartó járatán az egyik utas, megsértve a biztonsági előírásokat, és figyelmen kívül hagyva a személyzet többszöri figyelmeztetését, több alkalommal is dohányzott a repülőgép mosdójában. A személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően értesítette a rendőrséget, akik a leszállást követően levezették a szabálysértő utast a fedélzetről.

A légitársaság válaszából az nem derül ki, hogy miért az utasoknak kellett várnia a rendőrökre, és a dohányzó utast miért nem valamely ellenőrzési ponton szűrték ki. A gépről való leszállás után ugyanis útleveleket is ellenőriztek a hatóságok, bármikor megállíthatták volna „műsor” nélkül is a szabálysértőt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A légitársaság a biztonsági előírások megszegésével kapcsolatban egyébként minden esetben zéró toleranciát alkalmaz. Ilyen a dohányzásra vonatkozó szabály is, amely általános a légi közlekedésben. Megsértése akár 3000 eurós büntetést, illetve a repüléstől való eltiltást vonhat maga után.

Címkék:
utazás, Budapest, biztonság, Wizz Air, légitársaság, utas, rendőrök, légiforgalom,