Árvíz Budapesten: jelentősen átalakul a tömegközlekedés, erre kell figyelni a napokban

Pénzcentrum/MTI2023. december 27. 08:35

Ezekre a közlekedési változásokra kell figyelni, ha elindulunk a városba. A Duna magas vízállása miatt nem közlekedik Budapesten a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Boráros tér között, a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között - közölte Facebook-oldalán a BKK Info szerdán.

A 2-es villamos Budapesten a Széchenyi István tér és a Boráros tér közötti szakaszon a Duna magas vízállása miatt szünetel. A 2B és a 23-as villamosok közlekedése pedig a Jászai Mari tér és a Boráros tér között szintén érintett - tájékoztatta a BKK Info a közösségi médiában.

Loading...

Az érintett járatok helyett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 4-es és a 6-os villamosok, a 15-ös autóbusz és a metró használatát javasolja. Karácsony Gergely főpolgármester tegnap rendelte el a másodfokú árvízvédelmi készültséget Budapesten. A budai és a pesti alsó rakpart már hétfőn lezárásra került a gépjárműforgalom és a gyalogosok számára.

Budapestnél kedden 10 órakor 636 centiméteres vízszintet mértek, a csúcsérték várhatóan csütörtök hajnalban reggel, mintegy 680 centiméter körül. A számítások alapján a vízállás várhatóan pénteken csökkenhet a rakpart szintje alá.

Címkék:
bkk, villamos, facebook, duna, árvíz, szórakozás, rakpart, budapesti tömegközlekedés, árvízvédelem,