Kijött a MÁV új menetrendje: jóval hosszabb lett Pestről vidékre jutni, ilyen nincs

Pénzcentrum2023. november 28. 18:50

A szokásos éves menetrendváltáshoz igazodva a MÁV-START idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben. A december 10-től érvényes, 2023/2024-es vasúti menetrend célja az elmúlt években elért menetrendi fejlesztések megtartása, továbbá – a lehetőségekhez mérten – a kínálat további bővítése és a menetrend szerinti közlekedés javítása.

Több vonalon is hosszabb lesz az eljutási idő. A közlemény szerint az indulási és érkezési időket hozzáigazítja a vasúttársaság a meglévő sebességkorlátozások okozta többlet menetidőkhöz, ezáltal megbízhatóbbá válik a vonatközlekedés és kiszámíthatóbbak lesznek a csatlakozások.  

Miskolcról a Keleti pályaudvarra az eddiginél 7 perccel hosszabb lesz az út (Budapestről Miskolcra változatlan), a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 6 perccel hosszabbodik meg az út, Nyíregyházáról a Nyugatiba 5 perccel – ennek az útnak a Budapest-Debrecen szakasza 5, Debrecenből Budapest felé 4 perccel lesz hosszabb, Budapestről Szegedre 4 perccel többet kell utazni, Szegedről a Nyugatiba 3-mal, az Agria és Mátra InterRégió vonatok a Budapest-Eger/Gyöngyös távon 3 perccel lesznek lassabbak, a Miskolc-Tornanádaska vonalon 10-14 perccel lesz hosszabb az út, mint most, a Hatvan-Szolnok vonalon 5-6 perccel nő az eljutási idő mindkét irányban, a Hidasnémetiből érkező InterCityk 2 perccel később érnek Miskolcra.

Az összes mentrendi változás itt érhető el.

Címkék:
utazás, közlekedés, MÁV, Budapest, menetrend, vonat, idő,