Magyarország 2023: eltévedt a vonatpótló sofőrje, az utasoknak kellett segíteni

Pénzcentrum2023. november 26. 16:03

Az ország minden tájáról toborozták a vontapótló buszsofőröket a bicskei vonalra, ahol felújítások zajlottak egészen november közepéig. A dolognak meg is lett a hátulütője, egy sofőr eltévedt Bicskén, az utasoknak kellett irányítani.

Egy október 29-én este fél kilenckor Biatorbágyról induló S10-es számú vonatpótló busz sofőrjének Bicskére beérve az utasok segítségét kellett kérnie az eligazodáshoz, az utasoknak kellett irányítaniuk a járművet, mert a buszvezető eltévedt. Az esetről beszámoló Gulyáságyú Média kérdésére a MÁV úgy reagált, a buszvezető eddig IC-pótló vonalon teljesített szolgálatot, „érthetően” nem rendelkezett helyismerettel, de, „a pillanatnyi anomáliát gyorsan feloldotta, a járat minden megállóba pontosan érkezett, minden csatlakozást elért”.

A lap szerint a vonatpótlók sofőrjeinek eltévedését megelőzendő az érintett településeken még jól látható sárga táblákat is kihelyeztek. Ezek mutatták a helyes utat az egész országból toborzott autóbuszvezetőknek. Az esetről készült videó itt nézhető meg:

Címkék:
utazás, MÁV, busz, sofőr, youtube, buszsofőr, buszvezető, utasok, vonatpótló, buszközlekedés,