Lerohanja a tél az országot, komolyabb havazás várható: itt a legfrissebb hótérkép

Pénzcentrum2023. november 25. 08:55

Magyarország egyes hegycsúcsain akár 2-3 cm mennyiségben is várható hó, a Nyugat-Dunántúlon a a Soproni-hegységnél és Kőszegi-hegységnél, a Közép-Dunántúlon a Bakony egy részén, valamint az Északi-középhegység egyes részein eshet nagyobb mennyiség.

Az összefüggő frontális felhőzet fokozatosan az ország délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul. Mögötte az ország nagy részén változóan felhős, felhőátvonulásos idő várható - írja szombati előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kifejtették, elszórtan lehet vegyes halmazállapotú záporos csapadék. A Miskolc-Szeged vonal széles sávjában (egy összeáramlás mentén) akár megmaradó hóréteg is képződhet a hózáporokból. Éjszaka az Alpokalja térségét érheti el egy csapadékzóna, amelyből arrafelé szintén lehet megmaradó hó. Az északi szelet a Dunántúlon sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik.

Az Időkép térképe szerint ma Magyarország egyes hegycsúcsain akár 2-3 cm mennyiségben is várható hó. A Nyugat-Dunántúlon a a Soproni-hegységnél és Kőszegi-hegységnél, a Közép-Dunántúlon a Bakony egy részén, valamint az Északi-középhegység egyes részein várható, hogy átmenetileg kifehéredik a táj. Emellett ezen területek perifériáján várható havazás, 0-1 cm mennyiségben.

Az ő előrejelzésük szerint vasárnap is gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupel záporok. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Reggel -8 és -1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 0-5 fokot mérhetünk. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, havazás, időjárás, magyarország, , térkép, dunántúl, hóesés, időjárás előrejelzés,