Érik az újabb fordulat a budapesti közlekedésben: ez rengeteg utasnak jelenthet fellélegzést

Pénzcentrum2023. november 15. 10:27

A kisföldalattira is kiterjeszti a digitális fizetést szerdától a BKK. Így az 1-es metrón sincs feltétlenül szükség papíralapú jegyre vagy applikációra.

A kisföldalattira is kiterjeszti a digitális fizetést szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Azt írták, hogy november közepétől már az 1-es metrón sincs szükség papíralapú jegyre vagy applikációra, mert elindult a BKK Budapest Pay&GO nevű digitális szolgáltatásának tesztidőszaka.

A társaság rendszerének köszönhetően a 100E repülőtéri expressz buszjáratain kívül már a kisföldalattin is egy mozdulattal lehet vonaljegyet vásárolni. Hozzátették, hogy a jegyvásárláshoz és -érvényesítéshez csupán egy bankkártya vagy egy okoseszköz szükséges. Csoportos utazás esetén egy érintéssel egyszerre akár öt vonaljegyet lehet venni és a megvásárolt jegyekkel az 1-es metróról át is lehet szállni másik metróvonalra.

A cég közleménye leszögezi: a tranzakcióval együtt az érvényesítés is egyből megtörténik, de azt nem követi a papíralapú jegy vagy visszaigazolás, az ügyfelek bankkártyája alkalmassá válik arra ugyanakkor, hogy egy esetleges ellenőrzés esetén igazolja az utazási jogosultságot.

A Budapesti Közlekedési Központ a 100E autóbuszon és az M1-es metrón zajló tesztidőszak végén kiértékeli az eredményeket, és azok ismeretében dönt a további fejlesztési irányokról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Jászai Csaba, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, bkk, digitális, metró, Budapest, digitális átállás, tömegközlekedés, jegyvásárlás, budapesti tömegközlekedés,