Itt a pontos dátum, ekkor nyit a bécsi karácsonyi vásár: idén is özönleni fognak a magyarok?

Pénzcentrum2023. november 9. 21:31

November 10-én nyitja meg kapuit Európa egyik legismertebb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt. Az egészen 2024. január 7-ig nyitva tartó esemény a szervezők szerint idén is családbarátabb, szellősebb és ökológiailag fenntarthatóbb lesz.

Noha Ausztriában is sorra dőlnek a melegrekordok, ennek ellenére az osztrák főváros már javában készül a karácsonyi szezonra, így a bécsi karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt, november 10-én nyitja meg kapuit. Ennek jegyében a helyi városháza előtt már a múlt héten felállították azt a 115 éves fenyőt, amely Európa egyik legismertebb karácsonyi vásárának a karácsonyfája lesz idén.

A bécsi karácsonyi vásár szervezői idén is folytatják a tavaly kipróbált koncepciót, vagyis családbarátabb, szellősebb és ökológiailag fenntarthatóbb lesz a vásár. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gasztronómiai kínálatban az ételek és italok 75 százaléka megfelel a bio minősítés kritériumainak, azaz regionálisok és szezonálisak lesznek.

A Bécsi Városháza előtti téren felállított 100 standnál idén is főként ausztriai kis- és középvállalkozásoktól származó termékek között válogathatnak a látogatók – a választék az illatos gyertyáktól és kézműves szappanoktól az ékszereken és karácsonyfadíszeken át a kerámiákig és mézeskalács-szívig terjed. Az elárusítóhelyeket a karácsonyfa körül idén szellősebben állítják fel, hogy a látogatóknak több helye legyen, az elrendezésük pedig kanyargó utcácskákat idéz majd. Szintén fontos újítás, hogy a szokásos mosdók mellett konténervécéket is felállítanak, így rövidebb lehet majd a sor a vécéknél.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Aki az evés-ivás és a mesevilágban kalandozás után, vagy éppen előtte szívesen mozogna egyet, az megteheti ezt a terület déli részén található 3000 négyzetméteres korcsolyapályán, amely – a karácsony után bezáró standokkal ellentétben – egészen 2024. január 7-ig tart nyitva.

Címkék:
utazás, karácsonyi vásár, karácsonyfa, bécs, vásár, ünnepek,