Bekeményítettek az osztrákok: lekapcsolják Magyarországot a nyugati vasúthálózatról

Pénzcentrum2023. szeptember 29. 11:15

Nem jár majd a Railjet Budapest és München között, Bécsig lehet vonatozni, ott át kell majd szállni. Ám a győri vonal felújítása és az így kieső járatok miatt borítékolható, hogy a Railjetek tömve lesznek.

Október 2. és 26. között nem jár a Railjet Budapest és München között, ebben az időszakban a magyar fővárosból induló szerelvények végállomása Bécs, így a német városba csak átszállással lehet majd eljutni – közölte az osztrák szövetségi vasút, melyet a hvg.hu szúrt ki.

Tanácsuk szerint az utazóknak mindenképpen érdemes előre helyijegyet venniük, mert a győri vasúti fővonal felújítása miatt sok MÁV-járat kiesett, így jelentős növekedés várjató a Railjettel utazók számában. Felhívják továbbá a figyelmet, hogy a Budapest–Szentgotthárd–Graz vonalon mindkét irányban vonatpótló buszokat indítanak, melyek Kelenföldön és Tatabányán is megállnak, de ezektől is késések várhatók, a közúti forgalom miatt.

A lap megjegyzte, a Budapest–Bécs vonalon a MÁV építési munkálatai miatt szeptember 18. óta már eleve 20-30 perces késésekkel kell számolni, mindkét irányban.

Címkék:
utazás, MÁV, Budapest, vasút, németország, osztrák,