Pokoli út vár az elzárt vidékiekre: lehetetlen eljutni egyes városokba vonattal, élhetetlen a környék

Pénzcentrum2023. szeptember 22. 09:53

Másfél hónappal ezelőtt zártak le több vasúti mellékvonalat is, azonban az arra közlekedők szerint nem hozta meg a kormány által várt eredményt a döntés. Hosszabb menetidővel, rossz utakkal és túlterhelt buszvezetőkkel vannak tele az utak.

Másfél hónappal ezelőtt több, feleslegesnek ítélt vasúti-mellékvonalat is lezárattak. A Népszava most az ottélőket kérdezte, hogy működik-e az új rendszer. A legtöbben pedig nem voltak elragadtatva: volt, aki arra panaszkodott, hogy jelenleg 30 perccel tovább tart eljutnia valahová, megint mások azt emelték ki, hogy a babakocsit nem tudják felvinni a pótló buszokra.

Gabriella Nagyatádon szállt fel a somogyszobi buszra, amikor a lap kikérte a véleményét. Korábban napi 16 vonatpár járt ezen a vonalon, most ugyanennyi busz döcög itt végig. Tavaly 64 ezeren váltottak valamilyen jegyet vagy bérletet erre a szakaszra, és cirka 40 ezren utaztak ingyenesen. Ez pedig napi 300 utast jelent átlagosan, azaz nehéz lenne kihasználatlanságról beszélni.

Kizárt, hogy ez veszteséges lenne, s azért kellett a busz, itt tényleg arról van szó, hogy nincs elég Piroska, és nem tudják fenntartani normálisan a vasúti forgalmat

– mondta Gabriella.

Megint mások azt emelték ki, hogy nincs végig gondolva a buszok közlekedése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A buszra nem lehet felrakni normálisan a babakocsit, a nagyobb bevásárló szatyrot, ráadásul igazából egyik állomás sem a buszokhoz lett kialakítva, Somogyszobon például alig tud megfordulni, ha jön a hideg és esik egy kis hó, ott fog besülni az egész mutatvány. Ha esik egy kis havas vagy ónos eső, mert a közúton akkor életveszély lesz buszozni, amilyen ramaty állapotban van

– vélekedett egy másik utas.

Címkék:
utazás, vasút, busz, pótlóbusz, vasútvonal, vasútfejlesztés, vasúti menetrend,