Őket már kivonták a forgalomból: kiderült, hányan ülnek közlekedési bűncselekmények miatt

Pénzcentrum2023. augusztus 29. 20:16

Az ittas vezetés a leggyakoribb közúti bűncselekmény Magyarországon, a legtöbben ezért ülnek börtönben.

Jelenleg 568-an ülnek börtönben valamilyen közlekedési bűncselekmény miatt – írja a Magyar Nemzet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) adataira hivatkozva. Az érintettek közül mindössze nyolcan nők.

A legtöbben ittas vezetésért töltik jogerős szabadságvesztés-büntetésüket: ők 292-en vannak.

A második legnagyobb részhalmazba azok tartoznak, akik eltiltás hatálya alatt vezettek járművet: ők 158-an vannak. Ez egyébként csak 2021 májusa óta számít bűncselekménynek, ahogyan ezt a Pénzcentrum is megírta.

További 18 elítélt ül közúti baleset okozása miatt, 17-en közúti veszélyeztetés miatt, 16-an segítségnyújtás elmulasztása miatt, 17-en közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt, hatan cserbenhagyás miatt és egyetlen ember járművezetés tiltott átengedése miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lap azt is megtudta, hogy mennyit ülnek a közlekedési bűncselekmények miatt elítéltek:

  • 1 – 6 hónapot 111 fő,
  • 6 hónap – 1 évet 27 fő,
  • 1 – 2 évet 185 fő,
  • 2 – 3 évet 71 fő,
  • 3 – 5 évet 37 fő,
  • 5 – 10 évet 30 fő.

Az 568 elítéltből 90-en vannak a többszörös visszaesők, 60-an a visszaesők. Az első bűntényesek száma 72 fő. Egy fő ül erőszakos többszörös visszaesőként és szintén egy fő többszörös különös visszaesőként.

Címkék:
közlekedés, autó, jogosítvány, bűncselekmény, hatóság, szabálysértés, közúti baleset, igazoltatás, autóvezetés, közlekedésbiztonság,