Kiadták a riasztást, kegyetlen ítéletidő közeleg: ezek a megyék biztos nem ússzák meg

Pénzcentrum2023. augusztus 25. 12:44

Pénteken és szombaton is kialakulhatnak zivatarok az országban az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Pénteken az északi, északkeleti és nyugati tájakon, míg szombaton már elsősorban csak az északi térségekben elégségesek a feltételek zivatarok kialakulásához - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarokban átmeneti viharos szél (~60-80 km/h), intenzív csapadék (10-20 mm), illetve jégeső lehetséges.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú veszélyjelzést adott ki a keleti országrészben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére, a nyugati országrészben pedig Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas és Zala megyére.

Mindeközben a magas középhőmérsékletre is felhívja a figyelmet az OMSZ, a középhőmérséklet általában 25-27, az Alföld egyes részein és városi környezetben szombaton már 28-29 fok körül várható. Északkeleten maradhat kevéssel 25 fok alatt a középhőmérséklet, de szombaton ott is erősödik a felmelegedés.

Ennek eredménye az is, hogy újabb trópusi éjszaka volt a fővárosban, egész éjjel 20 fok fölötti meleget mértek, még a nap leghűvösebb, hajnali óráiban is csak 22,8 fokig csökkent a hőmérséklet Budapest Lágymányos állomáson.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezzel megdőlt az augusztus 24-re vonatkozó fővárosi legmagasabb napi minimum-hőmérséklet rekordja.

Az eddigi budapesti rekorder szintén Budapest Lágymányos állomás volt, ahol 2018-ban és 2019-ben is ezen a napon 22 fokos legmagasabb minimum-hőmérsékletet rögzítettek a műszerek.

Címkék:
riasztás, utazás, Budapest, vihar, hőmérséklet, zivatar, hőségriasztás, országos meteorológiai szolgálat, vihar riasztás, zivatarok,