Ilyen még sosem történt balatoni stranddal: további 80 fürdőhely kaphat ilyen táblát hamarosan

Pénzcentrum2023. július 4. 08:58

A minőséget tanúsító védjegyet kapott a vonyarcvashegyi Lido - írja a zaol. A strand elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt "Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában, ahol 5 csillagot kapott. Ez az "ernyővédjegy" különféle turisztikai attrakciókat minősít, például a hazai szabadvízi strandokat, várakat, kastélyokat, gyógy- és wellnessfürdőket, gyógyhelyeket.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezető igazgatója az átadó ünnepségen elmondta, hogy két év alatt várhatóan több mint 80 védjegytáblát ítélnek oda. A szakember szerint az 5 csillag azt jelenti, mindent megtalál a vendég, ami egy strandon eszébe juthat.

A célunk az volt, hogy ne csak nyári élményhelyként tekintsünk a strandunkra, hanem egy többgenerációs, családbarát, az idelátogatóknak élménygazdagságot nyújtó, rekreációs központként. A fejlesztéseinkkel is arra törekszünk, hogy ezt a cél szolgáljuk. Például az ingyenes parkolással, a díjmentes wifi-szolgáltatással, az online jegyvásárlással, vagy éppen, mivel a Balatoni Bringakörút mellett vagyunk, töltőállomással, szervizponttal, s nálunk egyedülálló kerékpáros széf is van

– sorolta Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Címkék:
utazás, Balaton, strand, magyarország, védjegy, strandfürdő, turisztika, strandolás, strandbelépő,