2,5 fokkal melegebb ez a tavunk most a Balatonnál: nem mindegy, hová indulunk a hétvégén

Pénzcentrum2023. június 29. 10:28

Sok napsütés várható szétterülő, időnként összeálló gomolyfelhőkkel. Elsősorban az ország keleti harmadában fordulhat elő zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő. Ma délután az északkeleti határ térségében nem kizárt egy-egy zivatar előfordulása.

Tavaink térségében gyenge, mérsékelt (05-25 km/h) északnyugati szél várható, amely a Balatonnál helyenként, elsősorban a keleti részeken megélénkülhet (25-30 km/h). A Velencei-tónál napközben többször fordulhat elő szélélénkülés (25-35 km/h). Napos időre van kilátás nappali gomolyfelhőképződéssel. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul, késő este 20 fok valószínű - írja a met.hu. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 20.5 fokos.

Gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) északnyugati, majd északkeleties légmozgás várható a Tisza-tónál is. Napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb pár csepp zápor fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő estére 18 fok köré hűl le a levegő. A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 23 fok.

Címkék:
utazás, Balaton, időjárás, zivatar, velence, velencei tó, tisza, velencei-tó, tisza-tó,