Megszólaltak a szakértők: óriási gondok lesznek a magyar tavakkal

Pénzcentrum2023. június 26. 09:47

Egyre inkább úgy gondolnak az emberek a magyar tavakra, mint a Balaton vagy a Velencei-tó, mint potenciális befektetési lehetőség. Azonban Horváth Bence, a Zöld Országos Tanács egyik főszervezője szerint ez könnyen bajhoz vezethet.

A magyarországi nagy tavakat Horváth Bence szerint alapvetően még mindig inkább gazdasági értékként kezelik, mint természeti értékként. Az infostart.hu-nak adott interjújában a szakértő elmondta, hogy sajnos a Balatonra, a Fertő-tóra és a Velencei-tóra egyaránt potenciális beruházási lehetőségként tekintenek sokan a mai napig, miközben a tavaknak az ökológiai állapota egyre rosszabb.

A problémához pedig az is hozzájárul, hogy a klímaválság következtében egyre forróbbak lesznek a nyarak, miközben egyre kevesebb csapadékra számíthatunk. A biodiverzitás pedig komoly hanyatláson megy keresztül Horváth Bence szerint.

Ha ezeket a tavakat nem sikerül visszaállítanunk egy ökológiai szempontból sokkal eredetibb állapotba, akkor óriási veszélyeknek tesszük ki az elkövetkezendő pár évtizedben

– figyelmeztetett a szakértő, aki arra is kitért, hogy a Velencei-tó kapcsán évek óta létezik a reális félelem, hogy kiszáradhat. Azzal pedig, hogy tönkre tesszük a tavinkat a turisztikai értékeik is elvesznek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pontosan emiatt kellene elsődleges célnak lennie a tavak természetes élővilágának megőrzése, tekintve, hogy az emberiség gazdasági haszna is ebből származik

– mondta el Horváth Bence.

Címkék:
utazás, Balaton, magyarország, magyar, velencei tó, szakértő, , velencei-tó, kiszáradás,