Extrém hajók jelentek meg a Balatonon: észvesztő, mennyivel repesztenek

Pénzcentrum2023. június 24. 15:02

Extrém külsejű, őrületes sebességre képes, ún. super jet hajókra is lehet már jegyet váltani a Balatonon - szúrta ki a Pénzcentrum.

Újabb, turistákat vonzó, extrém programlehetőség jelent meg a Balatonnál: az ún. super jet hajókat a Duna budapesti szakaszáról már sokan jól ismerhetik. A hajók őrületes sebességre képesek, a szolgáltatók kínálnak vízitaxi szolgáltatást és sima élményhajózást is.

Mi a TikTokon futottunk bele egy hirdetésbe (az extrém videót cikkünk végén nézheted meg), amely után kutakodni kezdtünk, és egyből két szolgáltatót is találtunk:

  • a hyperjet.hu hajói a siófoki hajóállomás 4-es állásáról indulnak;
  • a superjetbalaton.com hajói Fonyód és Badacsony között cirkálnak.

Az árak változatosak: a "superjetbalaton"-nál egy 10 perces élményhajózás 4000 forint, míg a "hyperjet"-nél 9000 forint a 20 perces kör. Mindkét szolgáltatónak van víztaxi szolgáltatása is, amelyel pillanatok alatt átérhetünk a másik partra. A "hyperjet"-nél, Siófok és Balatonfüred között 9000 forint az egyirányú menetjegy, és 17000 forint a retúr. Míg a "superjetbalaton"-nál 5000 forintot kérnek a Fonyód és Badacsony közötti távra, 9 perces menetidővel.

Címkék:
Balaton, hajó, siófok, extrém, balatonfüred, hajózás,