Ezek a világ legélhetőbb városai 2022-ben: nem hiszed el kiket előzött meg Budapest

Pénzcentrum2023. június 23. 09:44

Ismét összeállították a világ legélhetőbb városait rangsoroló listát, melyben szokás szerint ismét Bécs szerezte meg a legelső helyet. Az Economist Intelligence Unit az egészségügyi ellátás, az oktatás, a közbiztonság, az infrastruktúra és a környezeti szempontok alapján értékelte a világ városait.

A kulturális lehetőségek színvonala, a kiváló infrastruktúra és a jó közbiztonság miatt az előző évhez hasonlóan ismét Bécs került az első helyre került a világ legélhetőbb városainak sorában az Economist Intelligence Unit kutatása szerint – írja a hvg.hu.

A tavalyi kutatáshoz hasonlóan

  • a második helyen Koppenhága,
  • harmadik helyen Melbourne,
  • a negyedik helyen pedig Sidney végzett.

A top 10-ben sorrendben a kanadai Vancouver, Toronto és Calgary, valamint a svájci Zürich, Genf és a japán Oszaka következik. A kelet-európai városok közül Budapest a tavalyi évhez hasonlóan az élbolyt követő második szekcióban szerepel. A 100 pontos rangsorolásban Budapest a 80-90 pont közötti városok közé került, megelőzve a térség fővárosait, köztük Prágát, Varsót és Pozsonyt is. Az élhetőség kérdése mellett az Economist Intelligence Unit vizsgálta a legélhetetlenebb városokat is, ezek utolsó tíz helyezettje közé sorolták a háború sújtotta Kijevet.

Címkék:
utazás, Budapest, oktatás, bécs, közbiztonság, legélhetőbb, szórakozás, rangsor, infrastruktúra, élhetőség, világrangsor, legélhetőbb városok,