Nagy baj van a Keletiben: azonnali vizsgálatot rendelt el a MÁV

Pénzcentrum2023. május 17. 09:41

A május 1-jén átadott vadonatúj utascentrum mindkét új mozgólépcsője leállt. A Telex cikke szerint az utasok többszöri jelzése után a MÁV vizsgálatot rendelt fel és felszólította a kivitelezőt a hiba kijavítására. 

A MÁV a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy az utóbbi napokban többször érkezett jelzés a Keleti utascentrumban található mozgólépcsők hibáiról a vasúttársasághoz. A kivitelezőt a MÁV azonnal ezért azonnal felszólította a garanciális javítások gyors elvégzésére. A keddi napon vizsgálatot rendeltek el a kivitelezéssel kapcsolatban – közölte a vasúttársaság.

A Keleti pályaudvar felújítása 2021 tavaszán kezdődött el. A korábbi állapotokhoz képest nagyot fejlődött az ügyfélfogadó és a hozzá tartozó 11 pénztár. A cég közleménye szerint a vágánycsarnokba vezető, felújított főlépcső két oldalán két mozgólépcsőt építettek, ezenkívül két új lift is kényelmes és biztonságos közlekedési lehetőséget nyújt mindenki számára. A vasúttársaság szakemberei által tervezett és saját beruházásban átépített, összesen több mint 1540 négyzetméteres szolgáltatói terület kivitelezésére 1,9 milliárd forintot költöttek. Az átépítés hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával történt.

Címkék:
utazás, MÁV, vonat, keleti pályaudvar, leállás, milliárd, szolgáltatás, baj, keleti,