Változások a vonatközlekedésben: ne megszokásból indulj el, sok dolog bekavarhat!

MTI2023. május 14. 19:35

Elmarad a vasárnap éjszakától keddig tervezett német vasutassztrájk, de a Deutsche Bahn (DB - német vasút) felhívta az utasok figyelmét arra, hogy a sztrájk tervezett időszakában még így is lehetnek fennakadások, mert a korábban törölt járatokat újra kell ütemezni - közölte a Mávinform vasárnap

A tájékoztatás szerint a németországi munkabeszüntetés elmaradása miatt a vasárnap esti Metropol EuroNight (EN 476) is végig, Berlinig közlekedik. A Nyugati pályaudvarról 19.30-kor induló Metropol EN vonat (476/456) a berlini közvetlen kocsikat május 14-15-től menetrend szerint, korlátozás nélkül továbbítja - írták.

A Keleti pályaudvarról 20.40-kor induló Kálmán Imre EuroNight vonat (462/236) a stuttgarti közvetlen kocsikat - német vasútüzemi ok miatt - az eredeti terv szerint május 14-15-én még nem továbbítja - közölték. A Budapest-Stuttgart közvetlen kocsik Budapestről először május 15-16-án indulnak, míg Stuttgart-Budapest között a Kálmán Imre EuroNight (EN 237/463) vonattal érkeznek először május 16-17-én.

A Raljet xpress vonatok közlekedésével kapcsolatban a MÁV-START még várja az osztrák vasút tájékoztatását, amint megérkezik frissítik a híreket - olvasható a közleményben.

Címkék:
utazás, sztrájk, vonat, vasút, forgalomkorlátozás, németország, vasárnap, vasutas, német, korlátozás, vasútvonal, vasútfelújítás,