Sok budapesti örülhet: ismét autók nélkül mehetnek erre a szakaszra

Pénzcentrum2023. május 5. 13:42

Szombaton és vasárnap ismét autómentes környezetben lehet használni a pesti alsó rakpartot, a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti szakaszon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rakpartszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este tizenegy óráig gépjárművel nem lehet behajtani, azt a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók használhatják. A déli irányból érkező autósok az Irányi utcai lehajtón térhetnek le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A társaság közlése szerint az intézkedés célja, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK arról is tájékoztatott, hogy a Fővárosi Vízművek péntek késő estétől, a tervek szerint szombat délutánig a megnyitott rakpart területén ivóvízfőnyomócső-fektetést és helyreállítási munkálatokat végez, melyek idejére a Széchenyi István téri villamosmegálló melletti gyalogos-átkelőhely Duna felőli oldalát a biztonságos rakparthasználat biztosítása érdekében elkerítik. A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek, amikor a munkaterület mellett elhaladnak.

Azt is közölték, hogy a vasárnapi EU-s futóverseny a Margit híd és a Garibaldi utcai lehajtó között érinti a megnyitott rakpartot, ezért a társaság arra kéri az ott közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére. A futóverseny idején a Belvárosban közlekedő 15-ös busz módosított útvonalon jár majd - olvasható a BKK közleményében.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

borítókép: Jászai Csaba, MTI/MTVA

Címkék:
közlekedés, bkk, Budapest, vasárnap, lezárás, híd, rakpart, autómentes nap,