Óriási rohamra számítanak hétvégén a magyar sípályákon: boldog-boldogtalan útnak indul

Pénzcentrum2023. január 28. 10:04

A december végi, január eleji szokatlanul meleg időjárás miatt a legtöbb hazai sípálya kénytelen volt bezárni, most azonban, hogy újra téliesre fordult az időjárás, ismét kinyithatnak.

Mivel pénteken reggel -7 fokra ébredtek a Mátrában, és egész nap hideg volt, így megállás nélkül hóágyúzták a pályákat. Pár centiméter természetes hó is hullott, így csodálatos környezetben csúszhatnak a síelők a hétvégén - számolt be a legfrissebb hírekről a mátraszentistváni Sípark a Facebook oldalán. 

Mint arról beszámoltunk korábban, a december végi, január eleji szokatlanul meleg időjárás miatt a legtöbb hazai sípálya kénytelen volt bezárni, most azonban, hogy újra téliesre fordult az időjárás, ismét kinyithatnak. Január 24-én, kedden, 9:30-kor megnyitott a mátraszentistváni Sípark, a kezdő síelők számára a Síoktatóparkkal, a 6-os pályával, kölcsönzővel, hüttével, síoktatással.

"Minden erőfeszítésünk ellenére ma még nem tudunk kinyitni. Jelenleg 40 hóágyú, maximális erőbedobással dolgozik a pályákon. Ennek köszönhetően a hegyen lassan belefulladunk a hóba. Viszont a pálya alsó szakaszára kell még hóréteg ahhoz, hogy jöhessetek" - olvasható a Síaréna Vibe Park friss Facebook bejegyzésében.

Loading...
Címkék:
síelés, időjárás, tél, , január, eplény, , mátraszentiván, mátra síelés,