Riadót fújt a Magyar Közút: nehogy kocsival indulj el, ha ide mennél szombaton

Pénzcentrum2023. január 21. 09:58

Sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont így jelentős torlódásokat is eredményez. Dobogókőn a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg.

Végre az évszaknak megfelelő időjárás van az országban, főleg a magasabban fekvő helyeken esett intenzíven a hó az elmúlt napokban. Ezért sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont így jelentős torlódásokat is eredményez.

Pest vármegyében szombat reggel is rengetegen indultak útnak autóval Dobogókőre, ahol a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon. A térség közútjainak burkolata végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a hőmérséklet és a várható havazás miatt a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek így el a szűkebb mellékúti szakaszokon a többi jármű miatt. Péntek este is a több kilométeres kocsisorokban kellett várakoznia a közútkezelő munkagépeinek, így a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat is nehezebben tudták elvégezni.

Az erdészetek az intenzív havazásban és várható erős széllökésekben érintett térségekben nem ajánlják a fakidőlések és ágleszakadások miatt a túrázást, így a hétvégére tervezett programok kapcsán ezzel is számolnia kell a közlekedőknek. Tekintettel arra, hogy az országban csak kevés helyen, csak a magasabban fekvő hegyvidéki szakaszokon maradt meg a hó, így sokan ezekre a kirándulóhelyekre igyekeznek eljutni, főleg autóval. Emiatt ezekben a térségekben az időjárástól függetlenül is torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok és azzal, hogy a kijelölt parkolókban nem lesznek szabad helyek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezért a közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe való utazásaik során a tömegközlekedési lehetőségek közül válasszanak. A kirándulóknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál

Címkék:
havazás, útlezárás, közút, , lezárás, kirándulás, kékestető, balesetveszély, autósok, közútkezelő,