Hatalmas kedvezményt élesít a MÁV: potom pénzért lehet majd utazni a Balaton mellé az ország bármely pontjáról

MTI2023. január 16. 19:17

Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt. - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn. A kedvezményes EKF-jegy elsőként a szombati megnyitóra lesz érvényes.

A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes menetjegy a GYSEV járatain is felhasználható, oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról 2. kocsiosztályra, azonban feláras vonaton a szükséges díjat ki kell fizetni. A jegyeket mind online, mind személyesen megválthatják az érdeklődők, de az önkiszolgáló csatornákra érvényes öt-, illetve tízszázalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

A kedvezményes jegyet odautazásra a rendezvény előtti napon, majd annak napján (napjain), míg hazautazásra az esemény napján (napjain), valamint az azt követő napon lehet igénybe venni. A jegyeket legkorábban 60 nappal a tervezett utazás előtt lehet megvásárolni, a megnyitó után a következő kiemelt esemény, amelyre meg lehet váltani, az áprilisi Blues Fesztivál lesz.

Kiemelték: a MÁV-START és a Volánbusz a szombati megnyitó után éjszakai mentesítő járatokat is indít. A vasúttársaság plusz Flirt egységeket állít be Veszprémből Székesfehérváron keresztül Budapestre, a környező településekre pedig a Volánbusz biztosít többletjáratokat az utasoknak, a többi között Ajka, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Siófok, Székesfehérvár, Tapolca és Balatonalmádi felé.

A veszprémi önkormányzati busztársaság, a V-Busz Zrt. helyi járatait a nyitórendezvényre látogatók szombaton egész nap díjmentesen vehetik igénybe. A 22.32-kor Budapestre induló mentesítő vonathoz a városközpontból közvetlen kiegészítő járatokat is indítanak - tették hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tájékoztatás szerint a vasúttársaság menetrend szerinti járatai Budapest és Székesfehérvár felől Veszprémbe óránként közlekednek Göcsej és Bakony InterCity-ként. Szombathelyről a Bakony IC-vel, Zalaegerszegről a Göcsej IC-vel kétóránként lehet eljutni Veszprémbe. Felhívták a figyelmet arra, hogy a rendezvények időszakán kívül is kínál a MÁV-START pénztárcakímélő utazási lehetőséget a főváros felől a decemberben bevezetett Okosjeggyel.

Címkék:
utazás, MÁV, máv-start, jegy, kedvezmény, főváros, máv start, veszprém, kedvezmények,