Ez döntheti dugába rengeteg magyar nyaralását: te is figyelj, mielőtt foglalsz!

Pénzcentrum2023. január 15. 13:04

Semmi sem tudja úgy elrontani a tökéletesen megtervezett nyaralást, mint egy hirtelen jött időjárásváltozás: ezért étdemes úgy kiválasztani az úti célt, hogy a lehető legkisebb eséllyel érjen minket kellemetlen meglepetés eső, vagy hűvös idő formájában. Jó tudni, hogy Európa legnaposabb városainak több mint fele spanyol, Alicanteban havonta átlagosan 349 órát süt a nap. A második helyen a szicíliai Catania áll 347 órával, a harmadik pedig a spanyol Murcia 346 órával.

Semmi sem tudja úgy elrontani a tökéletesen megtervezett nyaralást, mint egy hirtelen jött időjárásváltozás. Ennek elkerülésére érdekében összeszedtük azokat az európai városokat, ahol a legtöbbet süt a nap, és várhatóan a lehető legkevesebb eséllyel futunk bele rossz időbe.

A lista élén a Spanyolország délkeleti partvidékén található Alicante áll, ahol havonta átlagosan 349 órát süt a nap, és az átlaghőmérséklet körülbelül 19 fok, amit a Costa Blanca strandjain és az óváros színes házai között élvezhetünk - olvasható a Statista legfrissebb adatai közt.

Loading...

A második helyen Catania áll Szicília keleti partvidékén: itt havi 347 napsütéses órában élvezhetjük az UNESCO világörökség részét képező óvárost és a La Playa strandot, valamint a Etnát. A harmadik hely ismét Délkelet-Spanyolországé, a Costa Cálida partján fekvő Murcia, 346 napsütéses órával, szintén lenyűgöző óvárossal és rengeteg stranddal büszkélkedhet, számos fürdőzésre alkalmas öböllel.

A Földközi-tenger partján fekvő franciaországi Nizzában, valamint a két olaszországi városban, Messinában (345) és Palermóban (340) is nagyjából garantált a napsütés. További népszerű turisztikai helyszínek, amelyek bekerültek a top 10 kerek városok közé, Malaga, Valencia, Las Palmas és Granada.

Idén már olcsóbban utazhatunk?

A jelek szerint véget érhet az idén a nagy áremelkedések időszaka, ami miatt 2023-ban már kevesebb, mint 10 százalékkal fog drágulni az utazás. Így, ha nem történik semmi rendkívüli, akkor ezen a nyáron sem lesz sokkal kevesebb magyar a kedvelt európai tengerpartokon, mint tavaly.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az infláció és az emelkedő üzemanyagárak hatását már a tavalyi év második felében is jócskán érezni lehetett a turisztikai szektorban, ahol a Világgazdaság információi szerint 15-20 százalékos áremelkedések voltak jellemzők átlagosan. Most azonban Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője szerint a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest egyelőre nem tapasztalnak nagyobb emelkedést a piaci szereplők.

A MUISZ szóvivője szerint idén is Törökország, Görögország, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, Egyiptom, Tunézia lesznek a legnépszerűbb célpontok.

Horvátország, a verhetetlen nyári kedvenc esetében ráadásul a schengeni övezethez csatlakozással nagy előnyként jelentkezik idén a sokkal gyorsabb határátkelés, bár az autópálya-kapuknál csúcsforgalomban ezután is torlódásokra lehet számítani

Címkék:
nyaralás, európa, napelem, nyár, napozás, olaszország, napsütés, nap, spanyolország, dél,